Slotskampen

Vi er klar til Slotskampen 2019 – er I?

2019 bliver året, hvor den første udgave af Slotskampen finder sted!

Er der noget sjovere end at se dem man holder af blive ramt i hovedet af en skumgummibold? Jo, det skulle da lige være at se dem blive ramt, alt imens de også er klædt ud.
Derfor laver vi en stor udendørs Dodge Ball turnering den 16. maj i Kolding!

Saml et hold med dine medstuderende og dyst om den ultimative hæder blandt alle videregående uddannelser i Kolding. Der skal både klædes ud, laves tema og gode slagsange. Så kom med det bedste og mest kreative I overhovedet kan!

Det bliver en kæmpe fest for alle institutioner. SDU inviterer både IBA, Designskolen og UC Syd til et brag af en høvdingebold turnering for alle studerende! Der bliver knald på, når der både kommer konferencier, DJ’s, musikere, madboder, mm.

På denne side kan du tilmelde dig turneringen med dit hold, bestående af 5-7 studerende eller alumner. Tilmeldingen sker via nedenstående link. Du kan ligeledes læse mere om, hvilke regler som gør sig gældende i denne turnering.

”Kongekampen i Esbjerg er et mega fedt koncept, og der findes ikke noget lignede i Danmark. Vi er derfor vildt stolte over, at vi må bruge det samme set up i Kolding. Der har været et super godt samarbejdsforløb med Kongekampen, og vi er taknemlige for den hjælp vi har fået i forbindelse med udviklingen af turneringen i Kolding, som vi kalder ”Slotskampen”. Det bliver spændende at se, hvordan de studerende i Kolding tager i mod ”Slotskampen” – Malu Møller, studiebykoordinator i Kolding.

Samarbejde med Kongekampen

Vi har indgået et officielt samarbejde med ophavsmændene fra Esbjerg, som står bag den succesfulde Dodge Ball turnering Kongekampen. De officielle dommere fra Kongekampen i Esbjerg deltager i Slotskampen. Udover at kaste glans over Slotskampen sørger dommerne for at de internationale regler for dodge ball bliver overholdt til punkt og prikke.  

Tema og udklædning

Fest og farver. Det er menuen for dagen. Vi håber I vil være med til at skabe nogle fede rammer gennem jeres udklædninger og sjove temaer!

Men det skal naturligvis ikke kun være for vores skyld i klæder jer ud. Der vil også være fede præmier til de bedst klædte hold, samt dem med det mest gennemførte tema. Derudover kan man beklæde sig til en fordel i løbet af kampene, da det hold med den bedste udklædning og tema vil blive belønnet med en ekstra spiller på banen fra kampstart!

De officielle Kongekamp Turneringsregler

 • Et hold består af 5 spillere + max 2 udskiftere.
 • To hold spiller mod hinanden af gangen.
 • Før kampen igangsættes, bestemmer dommeren sig for, hvilket hold som har gjort ekstra meget ud af deres tema. Holdet som dommeren finder bedst, starter med en ekstra spiller på banen.
 • På banen er der 5 mod 5 + 1
 • Der er tre bolde i spil af gangen som ligger på midten af banen fra starten.
 • Kampen startes ved at spillerne står på hver sin baglinje. Når dommeren fløjter starter kampen. Efter man får fat i bolden, skal man ned og røre sin egen baglinje før man må skyde modspillere.
 • Bliver man ramt af bolden skal man forlade banen omgående.
 • Griber man en bold der bliver kastet fra modstanderen ryger modstanderen ud. Derudover får det gribende hold en spiller tilbage på banen.
 • Der må gerne parreres med bolden.
 • Tidsudtræk er strengt forbudt. Det er dommerens skøn, hvornår dette finder sted. Dommeren kan udvise en spiller i disse tilfælde.
 • En kamp varer max 5 min. eller indtil et hold ikke har flere spillere tilbage på banen
 • Hvis begge hold stadig har spillere tilbage på banen efter 5 min., vil det hold med flest spillere på banen vinde. Hvis begge hold er lige mange på banen ender kampen uafgjort.
 • I tilfælde af uafgjort i kvartfinaler, semifinale eller finale spilles der videre indtil et hold er i overtal.
 • Det er kun tilladt for en spiller at optræde på et hold i løbet af turneringen.
 • Alle spillere skal være registreret på forhånd og det er derfor ikke tilladt at lave udskiftninger i løbet af dagen. I særlige tilfælde kan arrangørerne fravige fra denne regel.